PodršKA osobama s invaliditetom za veću uključenost u zajednicu

28. lipnja 2019. godine potpisan je ugovor za provedbu projekta PodršKA osobama s invaliditetom za veću uključenost u zajednicu. Projekt je apliciran na Javni natječaj za financiranje projekata organizacija civilnog društva iz područja zdravstva i socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji za 2019. godinu.

Opći cilj projekta je pružati usluge informiranja i savjetovanja osobama s invaliditetom (članovi i korisnici usluga) u njihovim domovima te povećati raznovrsnost inovativnih socijalnih usluga koje doprinose boljoj kvaliteti življenja i rješavanju problema osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici.

Projekt će se provoditi kroz 7 mjeseci, a planirane aktivnosti su obilasci osoba s invaliditetom (članova i korisnika usluga) u njihovim domovima te prikupljanje socio-anamnestičkih podataka kako bi dobili što jasniji uvid u čimbenike koji im otežavaju uključivanje u zajednicu, kao i pružanje informacija i savjetovanja osobama s invaliditetom u njihovim domovima iz područja invaliditeta, zdravstvene i socijalne zaštite (pravo na ortopedska pomagala, rehabilitaciju  i sl.), zapošljavanja i svim drugim elementima koji doprinose boljoj kvaliteti življenja.

Print Friendly, PDF & Email