Aktualni sat

objavljeno u Novosti

Organizacije civilnoga društva važne su zbog zagovaranja i promicanja ljudskih prava u svrhu podizanja kvalitete života u zajednici.

Suradnjom se jačaju kapaciteti udruga i dobivaju rezultati koji doprinose daljnjem razvoju. UOSIKAŽU je dugogodišnja članica Saveza društava distrofičara Hrvatske – SDDH.

U svrhu unapređenja suradnje SDDH je organizirao 29. travnja „Aktualni sat“ sa predsjednicom i radnim timom UOSIKAŽU. Cilj sastanka bio je da se potakne komunikacija između predstavnika krovne organizacije SDDH  i članica udruga kako bi se uočile i otklonile prepreke s kojima se susreću u radu te unaprijedilo ostvarivanje prava korisnika osobne asistencije i osobnih asistenata.

Marica Mirić, predsjednica SDDH, pohvalila je radni tim UOSIKAŽU i naglasila važnost daljnje suradnje kako bi se nastavilo pomicati granice uključivanja osoba s invaliditetom u zajednici.

Predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević iznijela je problematiku u radu, navela primjere dobre prakse i istaknula dobru suradnju i podršku od strane SDDH.

Print Friendly, PDF & Email