U Dugoj Resi održan prvi sastanak Upravnog odbora projekta Obiteljsko obrazovanje „MeTURA – Povratak korijenima“

objavljeno u Novosti

Dana 16. i 17. svibnja 2019. godine u prostorijama „Praktične kuće znanja“  u Dugoj Resi održan je prvi sastanak Upravnog odbora projekta Obiteljsko obrazovanje „MeTURA – Povratak korijenima“. 

Radi se o međunarodnom projektu financiranom od strane Erasmus+ Programa Europske unije, čiji je nositelj Obrazovni  centar Geoss d.o.o., Slovenija, a partneri su Zveza Sožitje, Slovenija; The Society for Horticultural Therapy Known as Thrive, Ujedinjeno Kraljevstvo; Centro per lo sviluppo creativo Danilo Dolci, Italija i Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije - UOSIKAŽU, Hrvatska.

Projekt koji će se provoditi 35 mjeseci usmjeren je na poboljšanje uvjeta za samostalniji život odraslih osoba s intelektualnim teškoćama. Aktivnosti će uključivati ​​članove obitelji odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, edukatore i pružatelje usluga andragoškog procesa cjeloživotnog učenja iz partnerskih zemalja (Ujedinjeno Kraljevstvo, Hrvatska, Italija i Slovenija).

Projekt se bavi cjeloživotnim učenjem u domovima obitelji i njihovih odraslih članova s intelektualnim teškoćama uz sudjelovanje ustanova za obrazovanje odraslih i relevantne javnosti.

Aktivnosti projekta uključuju: učenje putem računala, praktično terapeutsko vrtlarstvo i kuhanje, predavanja, intervjue, razmjenu dobre prakse, sudjelovanje u multiplikativnim događajima, samoprocjenu znanja edukatora, obitelji i njihovih odraslih članova s intelektualnim teškoćama, međunarodne projektne sastanke i zajedničku obuku edukatora.

Svrha sastanka bilo je upoznavanje partnerskih organizacija, razmijenjivanje iskustava i dobre prakse, procjena napretka/rezultata dosadašnjih projektnih aktivnosti, pregled i evaluacija upravljanja projektom te izrađivanje akcijskog plana za provedbu sljedećih aktivnosti.

Sljedeći sastanak projektnih partnera održat će se u ožujku 2020. godine u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Print Friendly, PDF & Email