Edukacija korisnika usluge osobne asistencije i osobnih asistenata

objavljeno u Novosti

Održana druga faza edukacije za korisnike usluge osobne asistencije i osobne asistente, dana 19. veljače 2016. godine u restoranu Kristal, Karlovac. Edukacija je provedena u sklopu projekta Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom na području Karlovačke županije koji provodi UOSIKAŽU.

Projekt se provodi u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom unutar Prioritetne osi 2: “Jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba u nepovoljnom položaju”.

Bespovratna sredstva potječu iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Specifični cilj projekta proširiti pružanje usluge osobne asistencije osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta na području Karlovačke županije zapošljavanjem osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Ciljnu skupinu projekta čini 13 članova Udruge s područja Karlovačke županije čije je zajedničko obilježje najteža vrsta i stupanj invaliditeta te 13 nezaposlenih osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada u evidenciji HZZ-a koje su korisnici usluge osobnih asistenataodabrali za osobne asistente.

Tekst: G. Jurčević; Foto: D. Poljančić

Print Friendly, PDF & Email