Izazovi asistencije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa

objavljeno u Novosti

Udruga ZAMISLI je 23. rujna od 11:00 do 13:00 sati putem ZOOM platforme održala konferenciju na temu "Izazovi asistencije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa".

Prva je to od pet online konferencija koje će Udruga ZAMISLI organizirati u sklopu projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom" čiji je cilj ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu.

Na konferenciji su sudjelovali Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Marinka Bakula-Anđelić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, predstavnici brojnih nevladinih udruga među kojima i Gordana Jurčević, predsjednica UOSIKAŽU.

O izazovima asistencije i iskustva kako su ih prevladali podijelile su osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske: Melani Boris, Kristina Krsnik, Nevena Zubčić, Mario Hantak, Ivona Šeparović i Saša Uzelac, majka djeteta s teškoćama.

Na konferenciji su ponuđena neka rješenja za nužnost osiguravanja osobne asistencije, prijevoza te razmjene studenata i sudjelovanja na međunarodnim projektima koja će zasigurno biti korisni u kreiranju strategija i zakona.

Print Friendly, PDF & Email