Kampanja “Bijele vrpce” – 16 dana aktivizma

objavljeno u Novosti

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i ove godine s ponosom se uključila u provedbu Kampanje "16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja – Bijele vrpce" koja započinje obilježavanjem 25. studenog - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i traje do 10. prosinca - Međunarodnog dana ljudskih prava. Kampanja 16 dana aktivizma zagovara podizanje svijesti i aktivno djelovanje na, međusobno višestruko isprepletenom, rodno uvjetovanom nasilju i militarizmu, ističući povezanost borbe za ekonomska i socijalna prava i zaustavljanje rodno uvjetovanog nasilja.

Tako smo dana 29. studenog 2013. godine u prijepodnevnim satima posjetili mališane u dječjem vrtiću Gaza, Karlovac s kojima smo razgovarali o tome kako svatko od nas svojim primjerom i akcijom može spriječiti i zaustaviti nasilje. Djeca su pokazala interes za ovu temu te svojim pitanjima, ali i primjerima podijelili s nama kako oni grade međusobno prijateljstvo i dobre odnose.

Mališani, tete u vrtići i sama ravnateljica nisu skrivali oduševljenje našim posjetom te nam poručili kako smo uvijek dobro došli kao njihovi dragi gosti.

U poslijepodnevnim satima posjetili smo 3. razred Medicinske škole, Karlovac kojima smo predstavili Kampanju i njen cilj. Mladići su u znak prihvaćanja NE nasilja nad djevojkama i ženama prihvatili bijele vrpce koje su im stavile volonterke i suradnice Udruge. Kroz zajedničko druženje razgovarali smo o svakodnevnom životu žena s invaliditetom, specifičnostima invaliditeta, ali i važnost podrške društva za njihovo ravnopravno uključivanje u društvena zbivanja zajednice i život bez nasilja i diskriminacije.

Print Friendly, PDF & Email