Nastavljena suradnja sa Ženskom grupom Karlovac “Korak”

objavljeno u Novosti

U organizaciji Ženske grupe Karlovac "Korak", 30. ožujka 2022. godine u Društvenom centru "Prostor(i)ja" održana je jednodnevna edukacija "Medijsko izvještavanje - Etički pristup izvještavanju o rodno uvjetovanom nasilju i nasilju nad ženama i djecom" pod vodstvom psihologinje SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava Lorene Zec te istraživačkog novinara Saše Lekovića iz Centra za istraživačko novinarstvo.

O temama Okrivljavanje žrtava rodno uvjetovanog nasilja i Retraumatizacija žrtava rodno uvjetovanog nasilja govorila je Lorena Zec koja ima bogato iskustvo u pružanju podrške žrtvama rodno uvjetovanog nasilja.

Kroz svoje izlaganje naglasila je kako za počinitelje nasilja nema opravdanja i odgovornost za nasilje samo je na njima te koliko je terminologija bitna u medijskom izvještavanju.

Izvještavanje o nasilju nad ženama i djecom, nasilju u obitelji te djelima počinjenima protiv tuđeg tijela i osobe kao i suradnji medija, državnih institucija i organizacija civilnog društva bile su teme o kojima je govorio Saša Leković.

Teme je sudionicima približio kroz brojne osobne primjere. Nakon izlaganja predstavnici institucija i organizacija civilnog društva razmijenili su znanja i iskustva s edukatorima.

Na edukaciji je sudjelovala predsjednica SOIH - Mreže žena i s invaliditetom i predsjednica UOSIKAŽU, Gordana Jurčević.

Print Friendly, PDF & Email