Obilježen Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom i 50. obljetnica rada i djelovanja HSUCDP-a

objavljeno u Novosti

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom i 50. obljetnice rada i djelovanja Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, 06. i 07. svibnja 2019., u  Jastrebarskom  održana je dvodnevna radionica pod nazivom „Znanjem do socijalnih usluga“. Svrha radionica bila je jačanje kapaciteta udruga članica za planiranje, razvoj i pružanje kvalitetnih usluga u zajednici.

Naglasak je stavljen na povećanje socijalnih usluga kako bi se obuhvatilo i korisnike koji su prostorno i prometno izolirani. Ciljana skupina radionice bili su voditelji/stručni suradnici 31 udruge članice HSUCDP-a, a u ime UOSIKAŽU 07. svibnja sudjelovala je Gordana Jurčević, predsjednica.

Drugi dan radionice bio je posvećen informiranju sudionika o zakonodavnim okvirima o minimalnim uvjetima za pružanje socijalnih usluga i mogućnostima za uključivanje u mrežu socijalnih usluga.

Zvonko Rakhel, viši stručni savjetnik u Odjelu za stručnu i infrastrukturnu podršku pružatelja usluga iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prikazao je zajedničke i posebne minimalne uvjete za ostvarenje socijalnih usluga te istaknuo nužnost za edukacijama članova povjerenstva koji sudjeluju u donošenju rješenja.

Ivana Tonković, voditeljica Službe za ugovaranje, osiguranje standarda i unapređenje kvalitete socijalnih usluga, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, istaknula je stalan problem nedostatnih sredstava pri sklapanju novih ugovora te potrebu za novim zakonom kojim će se urediti postupci ugovaranja socijalnih usluga i stvaranje mreže pružatelja socijalnih usluga.

Za kraj dvodnevne radionice Zvjezdana Delić, izvršna direktorica Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom –CeDePe predstavila je rad udruge te opisala sve procedure i korake koje su prošli te ostvarili pružanje sveobuhvatne usluge poludnevnog i dnevnog boravka za korisnike.

Print Friendly, PDF & Email