Održan 3. sastanak Upravnog odbora projekta “MeTURA-Povratak korijenima”

objavljeno u Novosti

Dana 09.12.2020.godine preko online platforme Teams održan je treći sastanak Upravnog odbora projekta Obiteljsko obrazovanje „MeTURA – Povratak korijenima“. 

Radi se o međunarodnom projektu financiranom od strane Erasmus+ Programa Europske unije, čiji je nositelj Obrazovni  centar Geoss d.o.o., Slovenija, a partneri su Zveza Sožitje, Slovenija; The Society for Horticultural Therapy Known as Thrive, Ujedinjeno Kraljevstvo; Centro per lo sviluppo creativo Danilo Dolci, Italija i Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije - UOSIKAŽU, Hrvatska.

Projekt je usmjeren na poboljšanje uvjeta za samostalniji život odraslih osoba s intelektualnim teškoćama kroz aktivnosti cjeloživotnog učenja obitelji i njihovih odraslih članova s intelektualnim teškoćama u kućnom okruženju. Aktivnosti obuhvaćaju učenje osnovnih vještina i kompetencija pojedinca kao što su vještine pismenosti, matematičke vještine i rad na računalu, te aktivnosti terapeutskog vrtlarstva i kuhanja.

Nakon faze istraživanja, pri čemu su svi projektni partneri istraživali mogućnosti učenja za obitelji i njihove odrasle članove s intelektualnim teškoćama za provedbu cjeloživotnog učenja u terapeutskom vrtlarstvu vezanim uz terapeutsko kuhanje, te izrađene metodologije i andragoških materijala Obiteljskog obrazovanja „MeTURA-Povratak korijenima“, pristupit će se praktičnoj provedbi u pilot radionicama terapeutskog vrtlarstva i kuhanja koje su zbog pandemije COVID-19 odgođene za proljeće 2021. godine.

Projektni partneri su na sastanku Upravnog odbora raspravljali o radu koji je obavljen u proteklim mjesecima te zaključili da se unatoč trenutnoj nemogućnosti provođenja radionica vrtlarstva i kuhanja zbog nastale situacije s korona virusom projekt uspješno provodi te da su izradom andragoških materijala stečeni preduvjeti za provedbu tih aktivnosti na proljeće iduće godine.

Projektom je predviđeno i održavanje nacionalnih konferencija te radionica za obuku edukatora. Slovenski partneri IC Geoss i Zveza Sožitje su 03.12.2020. održali online nacionalnu konferenciju „Učim se za življenje“, a nacionalne konferencije u zemljama ostalih partnera održat će se u narednim mjesecima, a također se planira i održavanje online radionica za obuku edukatora.

Na sastanku se također raspravljalo o diseminacijskoj taktici te o izradi, odnosno dizajnu brošure projekta.

Print Friendly, PDF & Email