Održan XXII. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom

objavljeno u Novosti

16. - 17. listopada 2017. godine, u Zagrebu, u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH, održan je XXII. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom, s međunarodnim sudjelovanjem o temi Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom - obrazovanje, zapošljavanje i položaj osoba s invaliditetom.

Simpozij je održan pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. U radu Simpozija sudjelovao je veliki broj sudionika, predstavnika nacionalnih saveza i udruga osoba s invaliditetom iz cijele RH, predstavnika ministarstava, Zagrebačke gradske uprave te različitih institucija i predstavnika europskih institucija osoba s invaliditetom.

Nakon plenarnog dijela Simpozija prvog dana, rad je nastavljen kroz dvije paralelne radionice: „Žene s invaliditetom“ koju je moderirala Gordana Jurčević iz SOIH - Mreže žena s invaliditetom i „Zapošljavanje osoba s invaliditetom“, koju je moderirala Marijana Grgin iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te su sudionicima predstavljeni zaključci s radionica. Drugi dan rada Simpozija bio je posvećen predstavljanju iskustava udruga osoba s invaliditetom u zapošljavanju i inkluzivnom obrazovanju osoba s invaliditetom. Predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević kroz temu „Iskustva Udruge – jučer, danas, sutra“ predstavila je iskustva UOSIKAŽU u provedbi asistenata u nastavi, osobne asistencije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Print Friendly, PDF & Email