Održan završni festival projekta „MeTURA – Povratak korijenima“

objavljeno u Novosti

Završni festival projekta Obiteljsko obrazovanje „MeTURA – Povratak korijenima“ održan je na otvorenom u Karlovcu, u Radićevoj ulici kod spomenika Žabi 31.08.2021. godine. Festivalu su se odazvali brojni posjetitelji koji su na štandu imali prilike porazgovarati i saznati od zaposlenika, članova i korisnika osobne asistencije sve vezano za projekt i dosadašnjim provedenim aktivnostima.

Kraj provedbe europskog projekta čiji je cilj bio podizanje kvalitete života odraslih osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji poticanjem obiteljskog terapijskog vrtlarstva i obiteljskog terapijskog kuhanja kao načina podrške cjeloživotnom učenju i neovisnosti postigao je rezultate promičući mogućnost i potencijale osoba s invaliditetom utječući time i na širu društvenu zajednicu.

Uključivanjem osoba s intelektualnim teškoćama i tjelesnim invaliditetom u radionice vrtlarenja i kuhanja koje imaju terapijski učinak jer se razvijaju motorička i senzorna osjetila pridonijelo je i njihovoj socijalnoj integraciji i mobilnosti.

Kraj projekta znači novi početak u radu Udruge s korisnicima i suradničkim organizacijama. Predsjednica Udruge Gordana Jurčević istaknula je kao primjer dobre prakse i suradnju s Udrugom Rajska ptica i Centrom za pružanje usluga u zajednici Ozalj čiji su korisnici i edukatori bili uključeni u radionice kako uz podršku i primjenu alata omogućiti i približiti osobama s invaliditetom povratak prirodi.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email