Održana edukacija “Kako pružati potporu korisnicima: Kako slušati”

objavljeno u Novosti

U svrhu jačanja i unapređenja upravljačkih kapaciteta Udruge, UOSIKAŽU organizirala je 20. siječnja 2023. godine edukaciju za zaposlenike na temu „Kako pružati potporu korisnicima: Kako slušati“.

Edukaciju je vodila Tihana Hrestak Jandri, psihologinja zaposlena u Udruzi preko programa NEVER GIVE UP! – pružanje psihosocijalne potpore osobama s invaliditetom. Program se provodi s ciljem pružanja psihosocijalne podrške osobama s invaliditetom i zaposlenicima u svrhu očuvanja mentalnoga zdravlja.

Psihologinja je naglasila važnost slušanja sugovornika te objasnila zapreke koje često ometaju slušanje. Kako bi se bolje razumjeli i razmijenili poruku, pošiljatelj i primatelj trebaju biti prisutni u trenutku te pratiti uz verbalni dio komunikacije govor tijela jer povratnu informaciju dajemo neprestano.  

Na edukaciji je prisustvovalo 10 zaposlenika i 2 volontera.

Programske aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti UOSIKAŽU i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Ministarstva zdravstva.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email