PKZ: Praksu u županiji, dugoreškom poglavarstvu i tiskarama prošlo 12 korisnika

objavljeno u Novosti

U sklopu projekta "Praktična kuća znanja – jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u zajednicu" 12 je korisnika prošlo praksu u javnom i privatnom sektoru. Oni su na taj način imali priliku pokušati raditi, ali i vidjeti kako funkcionira pojedina radna organizacija. Među njim su bili Marinko Matešić i Denis Kostelac, članovi Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije proveli su gotovo mjesec dana radeći u karlovačkoj Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića. Kako su istaknula obojica: "Iskustvo je neprocjenjivo".

Denis Kostelac se ovih dana priprema za državnu maturu iz engleskog jezika, nakon čega mu je velika želja upisati Ekonomski fakultet. Ostalih deset korisnika praksu je obavljalo u Županiji, Gradu Dugoj Resi te u dvije tiskare iz naše županije.

- Osobe s invaliditetom u nezavidnom su položaju na tržištu rada te je ovaj praktični rad bio pokušaj da se okušaju u radnom okruženju. Većina ih nikada nije radila iako imaju završenu neku školu - istaknula je Gordana Jurčević, voditeljica projekta.

Završni cilj projekta "Praktična kuća znanja" je povećati socijalne vještine i kompetencije za poboljšanje zapošljivosti osoba s invaliditetom.

Print Friendly, PDF & Email