Pravni savjetnik od 11. prosinca

objavljeno u Novosti

U sklopu provedbe aktivnosti u Praktičnoj kući znanja (PKZ) u Dugoj Resi provode se aktivnosti besplatnih pravnih savjeta za sve osobe s invaliditetom i članove njihovih obitelji. Ova je usluga dio usluga koje Udruga pruža putem PKZ-a.
Ovoga mjeseca u Praktičnoj kući znanja pravnik će dežurati 11. prosinca, u Ulici bana Josipa Jelačića 28 a, u Dugoj Resi. Osobe s invaliditetom u petak, u vremenu od 8 do 12 sati, moći će dobiti besplatnu pravnu pomoć i savjete.
Zainteresirani se mogu najaviti i rezervirati termin ili poslati upit mailom na pkz.uosikazu@gmail.com ili telefonom na 550. 678.
Usluga pravnih savjeta pokazala se iznimno važnom za ostvarivanje raznih prava iz sustava socijalne skrbi, ali i radno-pravnih obaveza i prava. Tijekom provedbe prethodnih projekata IPA 2009. i Svjetske banke istraživanje na terenu, a koje je provela Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, ukazalo je na činjenicu da su pravni savjeti unutar sustava socijalne skrbi uglavnom nedostupni osobama s invaliditetom, oni izvan sustava su preskupi, a na besplatnu pravnu pomoć čeka se predugo.

Print Friendly, PDF & Email