Predstavljen glazbeni CD “Sjaj u tami“

objavljeno u Novosti

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa 15. listopada Udruga slijepih USKA organizirala je promociju glazbenog cd-a rock balada koji je nastao u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

Glazbeni sastav osoba s invaliditetom „Sjaj u tami“ pred spomenikom „žabi“u Karlovcu predstavio je obradu nekoliko pjesama sa istoimenog cd-a koji je finaciran kroz projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa uz glazbeni sastav „Sjaj u tami“ koji je izveo obrade rock balada uključili su se okupljeni sugrađani i učenici 4. razreda OŠ Braće Seljan.

Povezanost s glazbom je neraskidiva. Ovisno o vrsti glazbe koja se sluša, oslobađaju se osjećaji. Melodija, harmonija i ritam važni su faktori glazbe koji imaju utjecaj na ljudsko zdravlje. Sviranjem i pjevanjem potiče se vrtlog emocija i pokreta koji djeluju na nesvjesni dio ljudske psihe. Veselimo se daljnjoj suradnji i još puno zajedničkih pjesama.

Print Friendly, PDF & Email