Prijavljen projekt „Pomoćnici u nastavi III“

objavljeno u Novosti

Javni poziv za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi/stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za 2021./2022. školsku godinu raspisan je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja od 31. svibnja do 02. srpnja 2021. godine.

Prioritet javnog poziva je osiguravanje neposrednoga rada pomoćnika u nastavi s učenicima s teškoćama u razvoju koji su imali osiguranu potporu pomoćnika u nastavi preko projekta udruga u 2020./2021. šk. god., a nije im osiguran pomoćnik u nastavi natječajem „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ za šk. god. 2021./2022.

Projekt Pomoćnici u nastavi III osigurat će zapošljavanje pet pomoćnika u nastavi koji će pružati podršku istom broju učenika s teškoćama u razvoju u jednoj osnovnoj i tri srednje škole na području Karlovačke županije.

Prikupljanjem dokumentacije i potpisivanjem istih od strane partnera u koju su djeca s teškoćama u razvoju integrirana, predstavnici udruge su se sastali s ravnateljima škola i stručnom suradnicom za školstvo Karlovačke županije te dogovorili nastavak suradnje.

Partnerstva se nastavljaju s Ekonomsko-turističkom školom Karlovac, Srednjom školom Duga Resa i OŠ I. B. Mažuranić Ogulin. Ove školske godine uključujemo i jednu novu učenicu maturanticu Prirodoslovne škole Karlovac. S ravnateljem škole i pedagoginjom razmijenili smo dosadašnja iskustva vezano za podršku učenicima s teškoćama u nastavi i zaključili da zajedničkim snagama možemo pružiti djeci da poslije školovanja postanu jednako prihvaćeni i konkurentni na tržištu rada. Pomoćnici u nastavi su prepoznati i prihvaćeni i njihov doprinos je velik u odgojno-obrazovnom sustavu.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email