Rad i život u uvjetima „novo normalno“

objavljeno u Novosti

Prilagodba i način rada za vrijeme pandemije utječe i na društveni život ljudi. Problemi osoba s invaliditetom dodatno su se naglasili i pojačali zadnjih dvije godine.

Online predavanje na temu „Rad u uvjetima novo normalno“ organiziralo je Društvo distrofičara Zagreb – DDZ, a održala ga je 18. siječnja 2022. godine izv. prof. dr. sc. Anita Lauri Korajlija, Filozofski fakultet Zagreb.

Prisutnima je istaknula loš utjecaj dugoročnog provođenja vremena na mobitelima zbog navike praćenja informacija koje bi trebalo ograničiti prvenstveno zbog zdravstvenog stanja.

Uvođenjem rutine i uspostavljanja ravnoteže lakše se je nositi sa stresnim situacijama u današnje vrijeme. Ljudi su više izoliraniji jer se manje druže zbog mjera i ograničenja, a frustracije dovode do sukoba i nasilja nad najranjivijima u društvu. Ograničenost kretanja uvjetovana za vrijeme samoizolacija djeluje na psihičko stanje djece kao i odraslih koji rade od kuće gdje dolazi do izražaja stres i sagorijevanje.

Zdravim načinima kontroliranja sebe i stvari oko nas, osobito informacijama kojima smo kroz medije i društvene mreže izloženi stvaramo ugodniju radnu i društvenu atmosferu u „novom normalnom“, potičući socijalno druženje uz poštivanje fizičke distance.

Na predavanju je sudjelovao radni menadžment UOSIKAŽU.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email