Radionica: Praktični vodič za udruge – organizatore manifestacija

objavljeno u Novosti

U sklopu 11. Sajma udruga, 27. rujna 2019. god. u Knjižnici i čitaonici za mlade održana je radionica Praktični vodič za udruge – organizatore manifestacija, koju je organizirao Grad Karlovac. Radionica je bila namijenjena udrugama koje su u većini slučajeva organizatori različitih događanja kako bi se upoznale s načinima i postupcima koji su važni kod organiziranja nekih javnih okupljanja i sl. Na radionici je kao predstavnica UOSIKAŽU sudjelovala Ivana Mastelić-Ivić, administrativna tajnica.

Radionicu je otvorila Nikolina Pahanić Lugar iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, Valentina Grubešić upoznala je prisutne s Odlukom o davanju u zakup i na privremeno korištenje javnih površina i zemljišta u vlasništvu Grada Karlovaca (GGK br. 06/2019). U svom izlaganju sažela je bitne informacije iz Odluke vezane za podnošenje zahtjeva i uvjete korištenja javnih površina (zakup bez naknade i uz naknadu).

O dužnostima i obvezama organizatora javnih okupljanja govorio je Tihomir Paulić, voditelj odjela za Javni red iz PU Karlovačke. Istaknuo je vrste javnih okupljanja i rokove za prijavu prije početka održavanja.

Na kraju same radionice Mario  Novosel, viši stručni suradnik za informatičke poslove, predstavio je Platformu Kamo?, gdje organizatori na jednostavan i brz način mogu obavijestiti građane i posjetitelje grada Karlovca o događanjima koja organiziraju. kamo.karlovac.hr

Print Friendly, PDF & Email