Radionica za obuku edukatora u projektu „MeTURA-Povratak korijenima“

objavljeno u Novosti

Dana 25.05.2021. godine održana je radionica za obuku edukatora u projektu Obiteljsko obrazovanje „MeTURA-Povratak korijenima“.

Radi se o projektu koji je usmjeren na poboljšanje uvjeta za samostalniji život odraslih osoba s intelektualnim teškoćama. Aktivnosti će uključivati ​​članove obitelji odraslih osoba s invaliditetom, edukatore i pružatelje usluga andragoškog procesa cjeloživotnog učenja iz partnerskih zemalja (Velika Britanija, Hrvatska, Italija i Slovenija).

Projekt se bavi cjeloživotnim učenjem obitelji i njihovih odraslih članova s intelektualnim teškoćama (OČOIT), uz sudjelovanje ustanova za obrazovanje odraslih i relevantne javnosti.

Aktivnosti projekta uključuju: učenje putem računala, praktično terapeutsko vrtlarstvo i kuhanje, predavanja, intervjue, razmjenu dobre prakse, sudjelovanje u multiplikativnim događajima, samoprocjenu znanja edukatora, obitelji i OČOIT-a, međunarodne projektne sastanke i zajedničku obuku edukatora.

Razvijeni su alati za učenje, koje će testirati edukatori, obitelji i OČOIT tijekom trajanja projekta u pilot radionicama. Alati za učenje bit će slobodno dostupni i podržani digitalizacijom, proizvedeni na engleskom, slovenskom, talijanskom i hrvatskom jeziku.

Na radionici koju su vodili predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević i volonter Mario Žeger, edukatori su upoznati s metodologijom i andragoškim materijalima kao alatima za provedbu Obiteljskog obrazovanja „MeTURA-Povratak korijenima“.

Print Friendly, PDF & Email