S podrškom u školovanju do maturijade

objavljeno u Novosti

Iščekujući kraj školske godine 21. lipnja i spremajući se za ljetni godišnji odmor, učenici i njihovi profesori dovršavaju svoje obveze. Maturantima je ona završila u svibnju, međutim ostale su pripreme za maturu.

Podrška pomoćnika u nastavi kroz školsku godinu 2021./2022. je bila od velike koristi učenicima s teškoćama u razvoju koji su uz njihovu pomoć pratili nastavni program i izvršavali ostale školske obaveze na satu. Preko Udruge petero učenika imalo je osigurano pomoćnike u nastavi, a partneri na projektu su bili Karlovačka županija, srednje škole Ekonomsko-turistička škola,  Prirodoslovna škola Karlovac i Srednja škola Duga Resa te osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Ogulin.

Mnoge škole još uvijek nisu arhitektonski prilagođene osobama s invaliditetom, ali u Karlovačkoj županiji kao prvi pozitivan primjer svakako je Ekonomsko-turistička škola Karlovac. Sredstvima Karlovačke županije financiran je projekt kojim je ugrađen lift za osobe s invaliditetom. Time je srednja škola prva u Karlovačkoj županiji koja je arhitektonski i funkcionalno prilagođena učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju s invaliditetom. Za dvoje učenika koji su imali osiguranu podršku pomoćnika u nastavi preko Udruge, lift je itekako važan za funkcioniranje i obavljanje školskih i administrativnih obaveza.

Obučeni u Batmana, maturant Ekonomsko-turističke škole Karlovac Marino Šket sudjelovao je sa svojom pomoćnicom u nastavi Jelenom Barić u povorci gradom zajedno sa ostalim učenicima iz razreda i srednjih škola te su uživali u svom zadnjem školskom danu, maturijadi.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email