SMA CroatiaRun – korak bliže za bolji život uz SMA (VIDEO)

objavljeno u Novosti

Djelatnice UOSIKAŽU iz Plaškog uz svoje jake snage najmlađih sudjelovanjem 08. rujna 2018. u utrci „SMA CroatiaRun“ na ŠRC Jarun u Zagrebu podržali su hvalevrijednu akciju. SMA CroatiaRun je po prvi puta organizirao Savez društava distrofičara Hrvatske - SDDH u suradnji s udrugom članicom, Društvom distrofičara Zagreb - DDZ, kao znak podrške svim oboljelima od spinalne mišićne atrofije.

Cilj održane utrke bio je podizanje svijesti o liječenju spinalne mišićne atrofije – SMA, bolesti koja uzrokuje slabljenje mišića kao i vitalnih organa, a rezultati utrke su osjećaji ponosa, zadovoljstva i ohrabrenja, uz potvrdu da su zajednički koraci siguran put za bolji život svih nas. Na održavanju utrke okupilo se preko stotinjak sudionika predstavnika Grada Zagreba, predstavnici Ureda i zamjenici pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, udruga i saveza osoba s invaliditeto te medija. Za ugodnu atmosferu pobrinula se voditeljica Sanda Radiković s Otvorenog radija.

Svoj doprinos dali su i oni najvažniji, djeca oboljela od SMA, koja su sudjelovala u dječjoj utrci na 500 metara, dok su u utrci za odrasle na 6.500 metara sudjelovali njihovi roditelji, prijatelji i svi oni koji su odlučili činiti dobro za druge te pokrenuti pozitivne promjene u liječenju skupim inovativnim lijekovima. Svi sudionici na kraju su dobili medalju za sudjelovanje, a najbolji i vrijedne poklone donatora.

Print Friendly, PDF & Email