SMART radionice: Filantropija i lokalna zajednica

objavljeno u Novosti

U sklopu projekta „Filantropija – oslonac održivih zajednica“, u organizaciji udruge-partnera Udruge za razvoj civilnog društva SMART, predstavnice Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije sudjelovale su šestodnevnim radionicama u prostorijama Centra za mlade Grabrik. 

Nositelj projekta je Zaklada za promicanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije, a partneri su: Udruga SMART, Centar za građanske inicijative Poreč, Pučko otvoreno učilište Buje, Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka i Grad Umag.

Cilj projekta je promoviranje filantropije i poticanje razvoja korporativne filantropije i multisektorskog pristupa te razvoja kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva za doprinos filantropiji u lokalnim zajednicama.

Radionice su se bavile različitim tematikama - od inovativnih oblika prikupljanja sredstava i crowdfundinga, preko izrade proračuna za OCD, pa sve do društvenih inovacija i promocije putem društvenih mreža.

Radionice su bile interaktivno – edukativnog karaktera, a voditelji su kroz svoja izlaganja, igre i druge grupne i individualne tehnike i metode, sadržaj prenijeli na vrlo zanimljiv način. Također, bilo je jako puno mogućnosti za obostranu komunikaciju između voditelja i sudionika i razmjenu znanja i iskustva.

Print Friendly, PDF & Email