Sudjelovanje na online sastanku

objavljeno u Novosti

U četvrtak, 21. travnja 2022. u 11 sati, Otvorena medijska grupacija/Open Media Group organizirala je  posljednji u nizu online sastanak organizacija civilnog društva koji je započet prošle godine u okviru Konferencije o budućnosti Europe. Za razliku od prethodnih regionalnih sastanaka, na ovom sastanku okupile su se organizacije iz cijele Hrvatske.

S obzirom na trenutnu ratnu krizu u Europi na trosatnom online sastanku promišljano je i diskutirano o dvije važne teme:

  1. Međunarodna solidarnost u kriznim situacijama (rat u Ukrajini)
  2. Reakcija Europske unije na rat u Ukrajini (kako se osjećamo i što mislimo o poduzetim mjerama kao građani/ke u čije ime se one donose).

Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe. Europski parlament, Vijeće i Europska komisija obvezali su se saslušati Europljane i na temelju dobivenih preporuka poduzeti daljnje korake u okviru svojih nadležnosti.

Zaključci sa sastanka biti će usmjereni na mjerodavna ministarstva, a odnose se na olakšavanje pružanja podrške raseljenim osobama iz Ukrajine. Na sastanku su sudjelovale Gordana Jurčević, predsjednica i Marica Poljančić, izvršna direktorica UOSIKAŽU.

Print Friendly, PDF & Email