Završna konferencija: “Važnost koordinatora volontera”

objavljeno u Volonteri

Projekt „Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga” financiran je iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a nositelj je Udruga „MI“ – Split. Veliko je zadovoljstvo Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije – UOSIKAŽU, biti jedan od partnera na projektu uz Udrugu za razvoj civilnog društva Smart, Udrugu za prevenciju socijalno-patološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“, Volonterski centar Zagreb i Volonterski centar Osijek.

Cilj projekta jest razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva u pružanju socijalnih usluga na području cijele Hrvatske u smislu organiziranog uključivanja volontera u rad organizacije. Kako se realizacija projekta približava kraju dana 11. prosinca 2015. godine u prostoru Društva arhitekata Zagreba, u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, održana je konferencija “Važnost koordinatora volontera i standarda kvalitete za volonterske programe u razvoju zajednice” i završno događanje u sklopu projekta “Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga”.

Na konferenciji je bilo riječi o standardima kvalitete za volonterske programe što nam je kao organizatorima volontiranja bila itekako zanimljiva tema. Na konferenciji je Volonterski centar Zagreb predstavio vlastiti nacrt standarda kvalitete.

Svrha izrade standarda kvalitete za volonterske programe je da u budućnosti posluže svim organizatorima volontiranja kao smjernice pri pokretanju i unapređenju rada s volonterima. Također, predstavljen je i novi priručnik o Menadžmentu volontera, a na završetku konferencije predstavnici organizacija civilnog društva i ministarstva podružili su se uz domjenak. 

Print Friendly, PDF & Email