“850 žena za 850 žena”

objavljeno u Novosti

U organizaciji Ženske grupe Karlovac „Korak“ dana 01. lipnja, a pod vodstvom vizualne umjetnice Andreje Kulunčić održana je radionica "850 žena za 850 žena" izrade figurica od gline u prostoru Prostorije u Karlovcu.

Radionica se provodi u sklopu projekta "850 žena za 850 žena", a poziva žene da izrade po jednu figuricu od gline, simbolično ih posvećujući jednoj od kažnjenica logora na Golom otoku i Sv. Grguru. Polaznice radionice time su sudjelovale u prenošenju kolektivne memorije na traumatičnu prošlost koja se ne bi smjela ponoviti i stvaranju pokretnog spomenika od 850 terakota skulpturica koje će se izlagati kao cjeloviti rad na izložbama projekta koje će uslijediti.

Na radionici su iz UOSIKAŽU sudjelovale Paulina Šepac, izvoditeljica programa i Blaženka Lipovac, voditeljica Kreativne radionice.

  • „Jako zanimljiva i poučna radionica, iako se radi o teškoj temi i traumatičnoj povijesti kažnjenica logora na Golom otoku i Sv. Grguru drago mi je da smo dali svoj doprinos na kreativan način izradom figura od gline.“ – istaknula je Paulina Šepac.
Print Friendly, PDF & Email