Dani otvorenih vrata udruga – UOSIKAŽU

objavljeno u Novosti

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Ove godine manifestacija se održava od 02. do 04. lipnja 2022. godine.

UOSIKAŽU je Dan otvorenih vrata obilježila 02. lipnja u periodu od 10 do 13 h na adresi Banjavčićeva 20 u Karlovcu s temom „Podizanje svijesti o životu osoba s invaliditetom danas za inkluzivnije društvo sutra!“. Tom prigodom UOSIKAŽU su posjetili članovi, građani i predstavnici ustanova koji su iz razgovora s osobama s invaliditetom bolje upoznali dijagnoze i vrste invaliditeta, provođenje projekata koji su važni za podršku kroz osobnu asistenciju te mogućnostima bavljenja sportom i kreativnošću u slobodno vrijeme.

UOSIKAŽU su posjetili učenici 3. i 4. razreda srednje Medicinske škole Karlovac sa profesoricama gdje su s članovima i korisnicima invalidskih kolica razmijenili iskustva. Podršku u radu i daljnjoj suradnji naglasila je i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo dr.sc. Maja Vučinić- Knežević koja se osvrnula na mlade i učenicima ukazala na rizike koji mogu uzrokovati invaliditet.

Predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević istaknula je probleme s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno susreću te kako društvo može utjecati na promjene.

Podršku ovom događanju pružili su i predstavnici srodnih udruga, među kojima su bili i članovi udruge Rajska ptica koji su zajedno sa članovima UOSIKAŽU na kraju i zapjevali.

 

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email