Boćanjem do kvalitetnijeg života osoba s najtežim vrstama invaliditeta

objavljeno u Novosti

Boćanjem do kvalitetnijeg života osoba s najtežim vrstama invaliditeta je projekt UOSIKAŽU koji je apliciran na Javni natječaj za financiranje projekata udruga iz Financijskog plana tvrtke Mladost d.o.o. za 2019.

Veseli nas da je tvrtka Mladost d.o.o. odobrila projekt te time pokazala prepoznavanje njegove kvalitete i potrebe za provedbom rekreacijskih aktivnosti osoba s najtežim vrstama invaliditeta za čiju je provedbu 24. travnja 2019. godine u uredu UOSIKAŽU potpisan ugovor s tvrtkom Mladost d.o.o.

Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za pružanje usluga u zajednici Ozalj čiji će korisnici stambenih zajednica u Karlovcu također sudjelovati u treninzima boćanja.

Doprinos partnera u provedbi projekta je ustupanje stručne osobe koja će voditi treninge boćanja za osobe s najtežim invaliditetom obzirom na bogato iskustvo i sportske sadržaje koje partner provodi sa svojim korisnicima.

Osim samih treninga sudjelovat će zajedno s UOSIKAŽU u promociji i prezentaciji ove sportske discipline u lokalnoj zajednici.

Specifični ciljevi projekta su:

  • provoditi treninge boćanja za osobe s najtežim vrstama invaliditeta;
  • razvijati i održavati motoričke sposobnosti (snaga, brzina, koordinacija, ravnoteža, preciznost);
  • povećati mobilnost;
  • smanjiti progresije bolesti i održavanje te poboljšanje iste;
  • povećati osobni rad na samopouzdanju i koncentraciji.
Print Friendly, PDF & Email