CeDePe Zagreb otvorio u podružnicu u Novom Jelkovcu

objavljeno u Novosti

Na poziv CeDePe Zagreb, Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, 4. svibnja 2018. godine, prisustvovali smo otvorenju nove podružnice u Novom Jelkovcu.

Svečanom otvorenju pristustvovali su zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, pravobranitejica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Zvjezdana Janjičar, Željka Janeš, predsjednica Upravnog odbora CeDePe-a Zagreb, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, predsjednik Hrvatskog saveza udruga dječje i cerebralne paralize Tomislav Velić, potpredsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Marica Mirić, predstavnici Društva tjelesnih invalida, Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, Društva distrofičara Zagreb i Saveza društava distrofičara Hrvatske te mnogobrojni korisnici i članovi njihovih obitelji.

Grad Zagreb u ovaj je projekt uložio 10 milijuna kuna, a Podružnica CeDePe-a Novi Jelkovec osigurat će kapacitete za korisnike dnevnog boravka i psiho-socijalne podrške, uz korištenje asistivne tehnologije. Novootvoreni prostor, koji se prostire na 750 kvadrata, pruža sve usluge neophodne osobama s cerebralnom paralizom i namijenjen je njihovom boravku, socijalizaciji, rehabilitaciji, raznolikim aktivnostima, edukacijsko-terapijskim i okupacionim sadržajima i bit će od velikog značaja u aktivnom uključivanju korisnika u društvo.

U izuzetno lijepo uređenom i funkcionalnom prostoru, opremljenom najmodernijom tehnologijom, posebnu pažnju prisutnih na otvorenju, svojim izgledom i sadržajem izazvala je tzv. senzorna soba, u kojoj smo i sami proveli neko vrijeme.

Otvorenjem ovog modernog centra, zaista je na najbolji način proslavljen Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom.

Otvorenju su, u ime UOSIKAŽU prisustvovali predsjednica Gordana Jurčević, izvršna direktorica Marica Benković Poljančić, korisnik Toni Biličić i voditelj klubova korisnika Davorin Balon.

Print Friendly, PDF & Email