Čitam dakle postojim

objavljeno u Novosti

Na terasi restorana "Pod starim krovovima" u Radićevoj ulici u Karlovcu, na inicijativu Književnog kruga Karlovac koji provodi projekt "Čitam dakle postojim", pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, upriličen je susret književnika Damira Valenta i Tomislava Beronića s članovima Udruge slijepih USKA i Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

Književnici Karlovačkog književnog kruga Damir Valent i Tomislav Beronić čitali su svoje radove i priče koje se bave problematikom osoba s invaliditetom uz prigodni glazbeni ugođaj za kojeg se pobrinuo glazbeni sastav "Sjaj u tami" Mirsad Bećirović, Gordana Jurčević, Marica Poljančić, kojem se priključio i Damir Valent Dado.

Radi se o suradnji koja se nastavlja i kroz razna druženja, susrete, promocije i glazbene nastupe jedinstvenog glazbenog sastava osoba s invaliditetom "Sjaj u tami". Za postizanje ciljeva i djelatnosti Udruge te promicanje jednakih mogućnosti osoba s invaliditetom u zajednici osim kroz aktivnosti projekata i programa, snažnu ulogu u tome imaju i resorne i međuresorne suradnje iz kojih se uvijek rode nove ideje.

Susret književnika i članova Udruge slijepih USKA-e te Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije održan je poštujući upute nadležnih tijela vezanih za pandemiju.

U videu možete pogledati emisiju Trend Tv-a "Mogu sve" koja je snimljena na temu ovog događaja.

Print Friendly, PDF & Email