Dani otvorenih vrata udruga 2021.

objavljeno u Novosti

U volonterstvo se uključi i nešto novo nauči!

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Ove godine održava se od 10. do 12. lipnja, a tom prigodom je 11. lipnja UOSIKAŽU – KREATIVNICU na Korzu posjetila Katarina Tonžetić iz Lokalnog volonterskog centra VolonterKA (udruga Carpe Diem).

Predsjednica Udruge Gordana Jurčević istaknula je važnost suradnje i razmjene dobre prakse te predstavila aktivnosti i projekte koji su u provedbi. Izazovi u radu s kojima se organizacije civilnoga društva susreću bili su dio teme s naglaskom na razmjeni informacija o novostima na temu volontiranja, uključivanjem i razvijanjem volonterstva u sklopu Europskih snaga solidarnosti koje je predstavila predstavnica VolonterKe.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email