Dobiti EU projekt je čast, ali i velika obaveza

objavljeno u Novosti

Dani otvorenih vrata prilika su da pokažemo sve što radimo i čime se bavimo građanima i široj javnosti. U godini kada Hrvatska ulazi u EU, u godini koja je proglašena europskom godinom građana zajednička suradnja udruga sa lokalnom zajednicom od velike je važnosti.

Otvorili smo svoja vrata, iako ona za sve koji nam se žele pridružiti na bilo koji način, nikada nisu ni zatvorena, te smo na jednodnevnoj panel tribini predstavili projekte koje provodimo . Posjetili su nas učenici Medicinske škole Karlovac, novinari Večernjeg lista, Radio Mrežnice, Hrvatskog radio Karlovca, ravnatelji i predstavnici Centra za socijalnu skrb Karlovac, Obiteljskog centra i Karlovačke županije. Panel tribina organizirana je u suradnji s partnerom na provedbi EU projekta vrjednog 182.349,64€: „Činimo promjene zajedno"-implementacija inovitivnih socijalnih usluga na područje od posebne državne skrbi - Obiteljskim centrom Karlovačke županije i Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske.
O provedbi i rezultatima postignutima u 12 mjeseci implementacije EU projekta IPA 2009. „Činimo promjene zajedno“ govorila je Gordana Jurčević, predsjednica UOSIKAŽU i voditeljica projekta.
-Potrebne su vještine, znanje, strani jezik, administracija. Činjenica da smo dobili i da provodimo ovaj projekt nama je potvrda da smo kao organizacija civilnog društva, izrasli u udrugu koja ima i znanja i vještine tima koji radi na projektima te da smo spremni za taj posao, kazala je predsjednica Udruge Gordana Jurčević.
O izazovima s kojima smo se susretali u spomenutom periodu i preprekama koje smo morali preskočiti govorila je Antonija Vučić, porjektna koordinatorica koja je istaknula da imati ideju nije dovoljno te da se upravo u provedbi EU projekata treniraju red, rad i disciplina u pravom smislu.

Ivan Delić, ravnatelj Obiteljskog centra Karlovačke županije govorio je o iskustvima ove institucije u provedbi EU projekata, rada na terenu od posebne državne skrbi i radu s osobama s invaliditetom.
Učenicima Medicinske škole podijeljeni su priručnici „Volonterski dnevnik“ te su razmijenjena iskustva o volontiranju u udruzi osoba s invaliditetom, o radu i poslovima budućih medicinskih sestara i tehničara.

Print Friendly, PDF & Email