Druga SMA Croatia Run

objavljeno u Novosti

U organizaciji Saveza društava distrofičara Hrvatske - SDDH i Društva distrofičara Zagreb – DDZ na SRC Jarun, otok Trešnjevka, 09. lipnja 2019. s početkom u 11.00 sati održana je druga SMA Croatia Run, humanitarna manifestacija  s ciljem podizanja svijesti o oboljelima od  spinalne mišićne atrofije – SMA i prikupljanja sredstava na nabavku prilagođenog vozila za Društvo distrofičara Zagreb – „Vozilo koje život znači“.

Uz veliki broj sudioniika utrke, svoj doprinos dali su i predstavnici UOSIKAŽU, a predsjednici Gordani Jurčević za sudjelovanje u utrci uručena je medalja. Paralelna manifestacija u isto vrijeme bila je i Likovna kolonija „Jarunska duga“ na istom mjestu.

U okviru akcije „Vozilo koje život znači“ prikupljenim sredstvima od utrke i aukcije slika s likovne kolonije nabavit će se prilagođeno vozilo za Društvo distrofičara Zagreb čime će se osobama oboljelim od SMA omogućiti mobilnost koja je najznačajniji faktor kvalitete njihovog života jer bez odgovarajućeg prijevoza nema niti mogućnosti za obavljanje potrebnih aktivnosti izvan svoga doma.

Print Friendly, PDF & Email