Glazbena suradnja s Udrugom slijepih USKA

objavljeno u Novosti

Oduvijek se smatralo kako je glazba hrana za dušu i tijelo. U najranijoj povijesti glazba je bila i ostala pokušaj da se u sklopu određenih rituala otjeraju bolesti i smrt, a imala je glavnu ulogu u obredima ozdravljenja.

Upravo je glazba poveznica nove suradnje UOSIKAŽU i  Udruge slijepih USKA. Rezultat ove suradnje osim prekrasnog druženja i kreativnosti biti će snimljen CD s pjesmama koje će izvoditi predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević i predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović uz instrumentalnu pratnju izvršne direktorice Marice Poljančić i voditeljice programa Pauline Šepac.

Na glazbenim radionicama osim uvježbavanja pjesama za snimanje CD-a, vježba se i za nastup na predstavljanju Trilogije peta dimenzija Tomislava Beronića koja će se održati 29. siječnja u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu.

Kad note ponesu i pjesma poteče, roje se misli i kroje ideje. Ova suradnja zasigurno će iznjedriti još niz novih ideja za promociju i nastupe na raznim manifestacijama te na najljepši mogući način, a to je glazbom, utjecati na promjenu svijesti građana prema invaliditetu.

Print Friendly, PDF & Email