Predstavljena trilogija “Peta dimenzija”

objavljeno u Novosti

29. siječnja 2020. u prepunoj Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice I. G. Kovačić u Karlovcu predstavljena je trilogija “Peta dimenzija”.

Autor knjiga Tomislav Beronić osvrnuo se na prethodna dva nastavka te zaokružio priču s tek otisnutim trećim nastavkom “Vrijeme snova”.

U okviru ovog multimedijskog događaja bila je predstavljena i zvučna knjiga “Tajanstveni tekton” (2. dio trilogije) nastala u suradnji s Udrugom slijepih USKA.

Cijeli događaj uveličan je nastupom glazbenoga benda "Sjaj u tami" u sastavu Mirsad Bećirović, Gordana Jurčević, Marica Poljančić i Paulina Šepac, kao dio glazbene suradnje USKA-e i UOSIKAŽU. Tom prigodom predsjednik USKA-e uručio je zahvalnice zaslužnima za realizaciju ovog hvalevrijednog projekta direktorici Gradske tvrtke Inkasator Ivani Fočić i direktoru Prvog karlovačkog radija Matiji Perkoviću.

Događaju su nazočili pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević, predsjednik Hrvatskog Športskog Saveza slijepih Duško Petrović i tajnica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije Veronika Lendler, članovi Čitateljskog Kluba Zola Udruge slijepih USKA te brojni građani i predstavnici medija.

Vrijednost ovog projekta USKA-e veća je time što djelo domaćeg autora Tomislava Beronića u zvučnom izdanju na CD-u postaje dostupno ne samo osobama s oštećenjem vida već svima onima koji ne mogu knjige čitati na u tiskanom obliku.

Audio knjiga bit će dostupna u Nacionalnoj Sveučilišnoj knjižnici, te svim gradskim knjižnicama u Hrvatskoj kao i u Hrvatskoj knjižnici za slijepe.

Tomislav Beronić izjavu o autorskim pravima na zvučno izdanje trećeg dijela trilogije „Peta dimenzija“ pod naslovom „Vrijeme snova“ uručio je predsjedniku USKA-e Mirsadu Bećiroviću čime će cijela trilogija biti dostupna u zvučnom izdanju na CD-u svim građanima, korisnicima gradskih knjižnica u Lijepoj našoj.

Događaj je otvorio Damir Valent Dado ispred Karlovačkog književnog kluba. Po završetku promocije upriličen je domjenak koji su pripremili Biserka Beronić svojim prefinim kolačima i članica USKA-e Ana Čunović.

Print Friendly, PDF & Email