HRVATSKA VOLONTIRA 2018.

objavljeno u Volonteri

Manifestacija Hrvatska volontira održava se već osmu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju.(Izvor: Volonterski centar Zagreb). Slogan ovogodišnje manifestacije je „Volontiramo = zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu“.

Manifestacija Hrvatska volontira i ove godine održati će se zajedno s manifestacijom Ureda za udruge Vlade RH Dani otvorenih vrata udruga. Tom prigodom UOSIKAŽU je 25. svibnja 2018. u prostoru Kreativne radionice ugostila učenike OŠ Dragojle Jarnević te ih upoznala sa životom osoba s invaliditetom. Kroz druženje i zabavu izradili su predmete od gline koji će poslužiti za prikupljanje donacija i daljnji rad Kreativne radionice UOSIKAŽU. Zadovoljstvo nam je bilo biti dio ove manifestacije i promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Print Friendly, PDF & Email