Izobrazba i usavršavanje zaposlenika Udruge – Rovinj 2021.

objavljeno u Novosti

U sklopu Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u periodu od 08.08. do 11.08. održana je u Centru M.A.R.E. (Centar – Model aktivne rehabilitacije i edukacije) u Rovinju Izobrazba i usavršavanje zaposlenika Udruge.

Centar M.A.R.E. je prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan morski zrak jedan je od uvjeta da se lakše podnesu visoke temperature ovog sušnog i vrućeg ljeta.

Svrha Izobrazbe i usavršavanja zaposlenika je educirati i motivirati zaposlenike kako bi osvijestili svoje kapacitete i bili učinkoviti ne samo u svom radu već ih i primjenjivali svakodnevno u komuniciranju s drugima.

Edukacije je vodio Darko Kobetić, prof.reh., psihoterapeut i ravnatelj Centra znanja Profectus sa dugogodišnjim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom i njihovom poticanju u zapošljavanju.

Osvještavanje načina kako nešto tražimo i primamo bila je tema kojom su se djelatnici Udruge zajedno sa profesorom aktivno uključili u raspravu. Prihvaćanje životnih situacija  je suočavanje da otpustimo probleme koji nas prate. Emocije su jedan od faktora koji možemo kontrolirati. Od ranog djetinjstva tražimo i primamo jer imamo potrebu i tako smo naučeni, ali kako rastemo nastojimo tu ovisnost i navike smanjiti. Razmjenom životnih iskustava o vremenima odrastanja osvijestili smo činjenice da obrasci ponašanja potječu od onoga što smo naučili i kako su nas odgajali, a ne kako smo se mi osjećali i koje su bile naše potrebe.

Volimo se osloniti i računati na druge, vjerovati im, međutim ta emocionalna ovisnost o drugima zna biti opasna jer ćemo očekivati uvijek od drugih da nam pomognu, utješe i reagiraju na vrijeme. Zato je tema druge edukacije Refleksija na izazovne situacije u radu važna jer nas potiče kako bi bili neovisniji i iz svojih resursa crpili snagu za izazove čiji ishod može biti ili povoljan ili nepovoljan za pojedinca. Na izazove različito reagiramo: suočavanjem, povlačenjem, ignoriranjem ili negiranjem. Izražavanjem vlastitog mišljenja često se nailazi na prepreke u radnom okruženju te se zato pojedinci boje iznijeti svoj realitet kako ne bi bili osuđivani od skupine. Kakva emocija će biti prema radnom zadatku ovisi od čovjeka do čovjeka, dok stav prema obavezama igra ulogu ka uspješnom izvršavanju zadataka gdje dolazi do izražaja povjerenje i suradnja u timskom radu.

Ivana Mastelić- Ivić

Print Friendly, PDF & Email