Izrađene visoke vrtne gredice za provedbu projekta „MeTURA-Povratak korijenima“

objavljeno u Novosti

Kroz projekt Obiteljsko obrazovanje „MeTURA-Povratak korijenima“ koji se financira iz programa Erasmus +, čiji je nositelj IC GEOSS, Slovenija, a u kojem je UOSIKAŽU jedan je od partnera uz The Society for Horticultural Therapy (Thrive), Ujedinjeno Kraljevstvo, Centro per lo sviluppo creativo Danilo Dolci, Italija i Zveza Sožitje, Slovenija, nastavljamo s planiranjem i pripremama za aktivnosti terapijskog vrtlarstva i kuhanja za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji.

Projekt je usmjeren na poboljšanje uvjeta za samostalniji život odraslih osoba s intelektualnim teškoćama kroz aktivnosti terapijskog vrtlarstva i kuhanja u kućnom okruženju koje će uključivati i članove obitelji odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, edukatore i pružatelje usluga andragoškog procesa cjeloživotnog učenja.

U provedbi aktivnosti terapijskog vrtlarstva i kuhanja ostvarujemo suradnju sa Centrom za pružanje usluga u zajednici Ozalj koji ima dugogodišnje iskustvo u tim aktivnostima za osobe s intelektualnim teškoćama te ćemo pozvati i članove njihovih obitelji da sudjeluju u terapijskim vrtlarskim i kulinarskim aktivnostima.

S obzirom na epidemiju COVID-19 vrtlarske i kulinarske aktivnosti odgođene su za proljeće 2021. godine, a u međuvremenu su izrađene prilagođene visoke vrtne gredice koje će do početka aktivnosti biti smještene u prostorima Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj.

Zajedno ćemo pripremiti visoke gredice i saditi biljke te testirati metodologiju razvijenu tijekom projekta, kao i učinke terapijskog vrtlarstva koristeći pritom izrađene andragoške materijale, a ono što ćemo uzgojiti u vrtu kuhat ćemo u radionicama terapijskog kuhanja.

Print Friendly, PDF & Email