Kako biti samostalan i biti korisnik osobne asistencije

objavljeno u Novosti

Dana 03. Lipnja 2020. godine u ugodnom ambijentu prostora Muzeja Domovinskog rata Karlovac - Turanj održana je edukacija za korisnike osobne asistencije po projektu „Osobna asistencija = kvalitetniji život osoba s invaliditetom“ s kodnim brojem: UP.02.2.2.09.0075 financiranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna i po programu Usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - „Aktivan život uz podršku II“ financiranog sredstvima iz državnog proračuna i lutrijskih sredstava.

Edukaciju je vodio Darko Kobetić, ravnatelj Centra znanja PROFECTUS koji posjeduje relevantno iskustvo, znanje i vještine u različitim područjima rada s djecom s teškoćama i osoba s invaliditetom (inkluzivni pristupi), upravljanja projektnim ciklusom, EU fondova, razvojnih planiranja, strategija, osobnog i profesionalnog rasta i razvoja.

Sudionici edukacije upoznali su se s emocionalnom i fizičkom ovisnosti te kako se oni vide u odnosu na njih te niz drug stvari o kojima ne promišljamo u svakodnevici, a imaju utjecaj na to kako biti samostalan i biti korisnik osobne asistencije.

Ovim putem zahvaljujemo se Hrvojki Božić ravnateljici Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj na ustupanju prostora i razgledavanju postava Muzeja.

Print Friendly, PDF & Email