Kampanja „One Billion Rising“/“Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“

objavljeno u Žene s invaliditetom

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije uključuje se u kampanju „One Billion Rising“/„Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“, globalnu kampanju usmjerenu podizanju svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama i njegovom sprječavanju. Kampanja se provodi već desetu godinu i zbog svog značaja prerasla je u svjetski pokret.

Ove godine Kampanja u fokus stavlja nasilje nad ženama i uništavanje planeta Zemlje, ali i povezanost i brigu žena u zaštiti okoliša. Poziva na umjetnički otpor nasilju - nasilju nad ženama, njihovim tijelima i nad “jedinstvenim tijelom” – našom Zemljom.

SDDH i udruge članice se i ove godine uključuju u kampanju SOIH - Mreže žena s invaliditetom, u suradnji s ostalim ženskim mrežama koje djeluju u cilju promicanja ženskih ljudskih prava. U tu svrhu, dana 5. veljače snimljene su izjave žena s invaliditetom (tjelesnim i senzoričkim) u prirodi: “Sve što želim za Valentinovo je da vidiš moju snagu, a ne invalidska kolica.“, „Sve što želim za Valentinovo je da od svoga rada mogu pristojno živjeti.“ i „Sve što želim za Valentinovo je da nasilje prestane.“.

Pozivamo vas da se uključite u Kampanju i date svoj doprinos temi žena i planeta Zemlje, izražavajući kroz kratku poruku način na koji žene s invaliditetom vide odnos prema njima, njihovu povezanost kao i borbu za prava žena i život bez nasilja.

Lijepo vas molimo da na fotografiji prikažete ženu s invaliditetom i drvo (uz drvo, ispred drveta ili da ga grli) uz neki crveni detalj, što je ujedno i boja Kampanje. Također, značajna je podrška i fotografije “zdravih” žena, a posebno muškaraca.

Fotografije s porukom svake žene, dostavite SOIH-u do četvrtka 10. veljače. Fotografije će se objediniti i prikazivati od 14. veljače u okviru zajedničke Kampanje.

Kao poticaj za pokretanje akcija u lokalnim zajednicama, pogledajte kako je izgledalo fotografiranje žena s invaliditetom u Zagrebu.

Print Friendly, PDF & Email