Predavanje na temu elektroničko nasilje

objavljeno u Novosti

Tehnološki razvoj odvija se ubrzano. Njihovoj prilagodbi više su podložna djeca nego odrasli koji su rasli bez tehnologije i gadgeta koji su postali u današnje vrijeme „must have“ te time dostupniji široj društvenoj populaciji.

Internet koji ima svoje prednosti za ostvarivanje i održavanja kontakata, dijeljenje informacija krije i problem elektroničkog nasilja kojima su izloženi svi, osobito djeca, mladi i osobe starije životne dobi.

O temi elektroničkog nasilja poznatijem pod nazivom „cyberbullying“ govorila je predsjednica Udruge Gordana Jurčević. Predavanje je održano online 11. veljače povodom dana sigurnijeg interneta koji se obilježava svakog drugog utorka u veljači.

Zaposlenici, članovi Udruge i korisnici osobne asistencije imali su prilike saznati kako prepoznati nasilje  i kome se obratiti za pomoć u slučaju prijetnji, zastrašivanja, omalovažavanja i drugih nelagodnih tekstualnih i slikovnih poruka.

Nasilje na internetu ozbiljan je problem koji se loše odražava na psihosocijalno stanje pojedinaca, ali se može suzbiti edukacijama, razgovorima i vlastitim oprezom pri odabiru medijskih sadržaja.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email