Međunarodna virtualna Konferencija EAMDA

objavljeno u Novosti

EAMDA (Europski savez udruga za neuromišićne bolesti) neprofitna je krovna organizacija koja povezuje udruge za neuromišićne poremećaje diljem Europske unije. Glavna vrijednost EAMDA-e je biti kolektivno utjecajni glas osoba s neuromuskularnim bolestima (NMD) na europskoj razini.

EAMDA je 09. i 10. prosinca 2020. organizirala međunarodnu virtualnu konferenciju o mišićnim i neuromuskularnim bolestima (MWD). Konferenciju su otvorili predsjednik EAMDA-e Tadej Korošec, predsjednica Društva distrofičara Slovenije Mateja Toman i svjetski poznati neurolog prof. dr. Milan R. Dimitrijević.

Na virtualnoj Konferenciji je prisustvovala i Gordana Jurčević predsjednica UOSIKAŽU i članica Predsjedništva SDDH.

O temama inovativnih liječenja (NMD) i njihovim pomacima govorili su brojni stručnjaci iz Slovenije, Češke, Bugarske, Francuske i Engleske. Vrijednosti EAMDA-e su zastupanje, zaštita i provođenje prava osoba s neuromuskularnim bolestima, a jedna od glavnih vrijednosti kao europske krovne organizacije je pokazati svima da bez obzira na teški i progresivni neuromuskularni poremećaj možemo pridonijeti i koristiti društvu.

Print Friendly, PDF & Email