Radionica o ljudskim pravima u online ruhu

objavljeno u Novosti

DrONe - udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje, Mreža mladih Hrvatske - Croatian Youth Network i Studentski centar Ri" organizatori su eventa „Radionica o ljudskim pravima u online ruhu" koji je održan 11. prosinca 2020. putem ZOOM platforme.

Voditeljice su bile Valentina Gambiroža Staković i Branimira Penić, facilitatori Katharina Mikulić i Jakov Radalj, a gosti Sven Janovski (MMH) i Kruno Topolski (Studentski centar Rijeka).

Događaj je bio namijenjen svima koji su znatiželjni i žele znati više o obrazovanju za ljudska prava i tko u Hrvatskoj provodi i podupire provedbu obrazovanja za ljudska prava, kao i osobama koje žele vidjeti na koji način prebaciti sadržaj koji je prvotno bio namijenjen za provedbu offline u online prostor.

Ljudska prava su prirođena prava svakog čovjeka koja mu pripadaju na temelju činjenice njegovog postojanja bez obzira na njegovu rasu, boju kože, spol, jezik, vjeroispovijest, političko ili drugo mišljenje, nacionalno ili društveno podrijetlo, imovinu, rođenje ili drugi status, kao i bez obzira na politički, pravni ili međunarodni status zemlje ili područja kojemu pripada.

U ime UOSIKAŽU na radionici je sudjelovala Gordana Jurčević, predsjednica.

Također, cilj je bio i prilagoditi dvije radionice razrađene u Compass priručniku u online način rada.

Program:

  1. Uvod i predstavljanje
  2. Što je obrazovanje za ljudska prava
  3. Paralelne sesije - Radionica 1 i Radionica 2
  4. Završna riječ
Print Friendly, PDF & Email