Međunarodni dan obitelji

objavljeno u Novosti

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići u suradnji sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije 13. svibnja u restoranu Kristal organizirala je Konferenciju u sklopu projekta „Zajedno je lakše“ kojoj je nazočila i Gordana Jurčević, predsjednica UOSIKAŽU.

Nazočni su bili i brojni uzvanici, predstavnici Karlovačke županije, Grada Karlovca i Slunja, predstavnici ustanova iz područja zdravstva i socijalne skrbi, udruga pružatelja socijalnih usluga osobama s invaliditetom, te predstavnici medija.

Uvodnu riječ održala je predsjednica Udruge "Zvončići" Snježana Čop, događaj je otvorila zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar. Zatim su slijedila tematska predavanja vezana za oblike podrške koju Udruga Zvončići pruža djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim obiteljima te aktivnosti u sklopu projekta "Zajedno je lakše".

Predstavljene su važnost usluga i iskustva iz perspektive korisnika kao i postignuća likovnih i dramskih radionica u sklopu projekta. O podršci osobama s multiplom sklerozom, bolesti s tisuću lica govorila je Jasmina Slavnić, tajnica Društva multiple skleroze Karlovačke županije te još jednom naglasila značaj i ulogu obitelji u suvremenom društvu, prvenstveno u podršci djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Print Friendly, PDF & Email