Obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa spinalnim ozljedama

objavljeno u Novosti

Karlovačka udruga spinalno ozlijeđenih- KaSPIN djeluje od 2014. godine u Karlovcu s ciljem okupljanja spinalno ozlijeđenih osoba na području grada Karlovca i Karlovačke županije.

Povodom  obilježavanja 05. rujna - Međunarodnog dana osoba sa spinalnim ozljedama organiziran je okrugli stol na temu "Njega i skrb spinalno ozlijeđenih osoba" kojem su nazočili predstavnici županije, Grada Karlovca, Ustanove za zdravstvenu njegu i fizikalnu terapiju u kući bolesnika, Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, predsjednica i izvršna direktorica UOSIKAŽU.

Istaknuto je kako osoba koja je doživjela traumatsku ili netraumatsku ozljedu kralježnične moždine, treba raditi na svojoj rehabilitaciji, ne zaboravljajući pri tom da rehabilitacija ne uključuje samo fizikalnu ili fizičku rehabilitaciju, već i socijalnu i psihološku kako bi oporavak bio što brži.

Važno je već prilikom prve rehabilitacije planirati svoj život u okruženju od prije ozljede. Kroz diskusiju i iskustva osoba sa spinalnim ozljedama zaključeno je kako pomaka u rehabilitaciji i uključivanju u život zajednice ima, ali ima i puno izazova u svakodnevnom življenju u svim segmentima koje moramo svi zajedno rješavati.

Print Friendly, PDF & Email