Održana radionica “Smjernice za uspješno upravljanje neprofitnom organizacijom”

objavljeno u Novosti

U svrhu unapređenja organizacijskog razvoja predsjednica UOSIKAŽU, Gordana Jurčević sudjelovala je  13. veljače 2024. godine na online radionici "Smjernice za uspješno upravljanje neprofitnom organizacijom" koju je provela Mladenka Majerić, savjetnica za fundraising i menadžment neprofitnih organizacija.

Nositelji radionice bili su Savez društava distrofičara Hrvatske - SDDH, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize - HSUCDP i Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida – HSUTI. Neprofitne organizacije služe tome da poboljšaju živote ljudi pa se može reći kako je rezultat koje neprofitne organizacije žele postići upravo njihov utjecaj koji će imati na živote ljudi, bilo da se radi o većoj kvaliteti života bolesnih i nemoćnih, inkluziji osoba s invaliditetom, ostvarivanju svih ljudskih prava, boljem obrazovanju djece i mladih, većoj brizi za okoliš, dobrobit životinja i ostalim društvenim temama.

Kako bi neprofitne organizacije ostvarivale snažan društveni utjecaj i povećavale vidljivost svoje misije u javnosti trebaju uspješno djelovati, odnosno trebale bi imati:

  • Snažnu i aktualnu misiju organizacije
  • Jasnoću strategije i postavljene strateške prioritete
  • Raznolikost izvora prihoda i ostvarivanje postavljenih financijskih ciljeva
  • Mjerenje učinka
  • Raznolik i aktivan Upravni odbor
  • Stabilnost operativnog tima
  • Vidljivost u javnosti

Temelj uspješne neprofitne organizacije su briga i njegovanje odnosa sa zaposlenicima, članovima Upravnog odbora, volonterima, donatorima i članovima zajednice.

Više na ovu temu možete pročitati u Preporukama za udruge čiji je izdavač Savez društava distrofičara Hrvatske – SDDH.

Print Friendly, PDF & Email