ONE BILLION RISING 2024 – RISE FOR FREEDOM

objavljeno u Žene s invaliditetom

Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama (One Billion Rising) obilježava se 14. veljače. To je najveća masovna akcija za zaustavljanje nasilja nad ženama u povijesti čovječanstva. Kampanja, koja je pokrenuta na Valentinovo 2012., započela je kao poziv na akciju temeljen na zapanjujućoj statistici da će 1 od 3 žene na planetu tijekom života biti pretučena ili silovana. Sa svjetskom populacijom od 7 milijardi, to čini više od JEDNE MILIJARDE ŽENA I DJEVOJČICA.

SOIH-Mreža žena s invaliditetom i ove godine uključila se u globalnu kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama (One Billion Rising).

Suočene sa svakodnevnim prijetnjama ženskoj slobodi u 2024. ostavljen je slogan Ustajemo za slobodu zbog stalnog jačanja nasilja, silovanja, mržnje, isključivanja, ubijanja, diskriminacije, iskorištavanja, zlostavljanja, ratova, podjela, okupacije i kontrole. Kontrola nad našim tijelima, umovima i resursima. Neviđenog fašizma i fašističkih vlada koje uništavaju sve slobode.  

Kampanjom Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama (One Billion Rising) dajemo podršku podizanju svijesti protiv nasilja nad ženama.

Print Friendly, PDF & Email