Okrugli stol: „Pojedinačna procjena potreba žrtve“

objavljeno u Novosti

Ženska grupa Karlovac „Korak“ i Centar za građanske inicijative Poreč, kao jedna od još 10 partnerskih organizacija na programu „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ održali su 19. listopada u Karlovcu okrugli stol na temu „Pojedinačna procjena potreba žrtve“ na kojem je sudjelovala Ivana Mastelić-Ivić, administrativna tajnica koja je ujedno uključena u edukacije SOIH – Mreže žena s invaliditetom.

Svrha okruglog stola bile je razmjena iskustava i dobrih praksi te unapređenja suradnje pravosudnih/nadležnih tijela, institucija i organizacija civilnog društva koje rade sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji na području Istarske, Karlovačke i Ličko-senjske županije.

Izlagačice na okruglom stolu, koje su dale prikaz važnosti i načina provođenja pojedinačne procjene potreba žrtve, bile su :

  1. ŽGK „KORAK“: Sandra Turkanović, voditeljica aktivnosti programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ ispred ŽGK „Korak“ (i moderatorica)
  2. CGI POREČ: Fani Bugarin Šoljan, voditeljica aktivnosti programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” ispred CGI POREČ
  3. Policijska uprava karlovačka: Helena Žlimen, policijska službenica za maloljetničku delikvenciju i obradu kriminaliteta
  4. Općinsko državno odvjetništvo u Puli: Anita Fridrih, zamjenica općinske državne odvjetnice za mladež.

Ivana Andrijašević, psihologinja Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja  116 006 prisutnima je predstavila rad Centra Zagreb.

Sudionici okruglog stola imali su prilike pobliže se upoznati sa radom pojedinih predstavnika institucija te na koji način provode postupak podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela.

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email