Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika

objavljeno u Novosti

Dana 25.06.2020. u zgradi Karlovačke županije održan je sastanak vezan za provedbu Projekta osiguravanja pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u razvoju - UP.03.2.1.03.0022; ,,Karlovačka županija za inkluzivne škole".

Sastanak su vodile pročelnica Upravnog odjela za školstvo, Marija Medić mr. sc. i koordinatorica EU projekta, Martina Marić dipl. politolog, a na sastanku su sudjelovale Dubravka Šlat iz Udruge Radost, Gordana Jurčević i Ivana Mastelić Ivić iz Udruge osoba s invaliditetom Karlovačke županije, Snježana Čop i Andrea Zoroja iz Udruge Zvončići, Jasmina Kundić i Nikolina Đukić iz Udruge Frendofon.

Na samom početku sastanka prisutne su upoznate s brojem uključene djece s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je potreban pomoćnik u nastavi za 2020./2021. godinu, a radi se oko 60 učenika i 57 pomoćnika (nedostaju podaci za 1. razrede OŠ i SS zbog upisa).

Tema razgovora bili su i izazovi koji se pojavljuju tijekom školske godine te prijedlozi za zajedničko rješavanje istih. Predstavnice Udruga koje su prije osnivača škola provodile ovaj projekt iznijele su svoja iskustva i informacije koje mogu biti korisne u provedbi projekta.

Predstavnice Udruge Frendofon predstavile su ideju uvođenja kontinuirane podrške stručnjaka svim dionicima. Zbog velikog broja učenika s teškoćama u razvoju koji imaju potrebu za pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima, a s obzirom na ograničene iznose sredstava po raspisanom Pozivu za ESF projekte predstavnicima udruga je predloženo da i udruge prijave projekte na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja kako ni jedan učenik ne bi ostao bez potrebne podrške.

Print Friendly, PDF & Email