Otvorenje novih prostorija DDI u Puli

objavljeno u Novosti

Uz brojne goste i uzvanike iz političkog i javnog života, posebnih gostiju župana Valtera Flega, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, predsjednika Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske-SOIH Zorislava Bobuša, predsjednice Saveza društava distrofičara Hrvatske Marice Mirić te osoba s invaliditetom, dana 12. rujna 2013. godine svečano su otvorene nove prostorije Društva distrofičara Istre. Svečanost su svojim plesnim nastupom obogatili mališani Osnovne škole Šijana.
Prostor veličine 82 m2 koji je u potpunosti adaptiran i prilagođen potrebama osoba s invaliditetom, a sastoji se od santarnog čvora, opremljenog informatičkog dijela, prostora za radionice i sastanke, čajne kuhinje i uredskog prostora koji će zasigurno unaprijediti i obogatiti djelovanje i aktivnosti Društva.
Nakon same svečanosti otvorenja prostora u istome je održan i prvi sastanak, sjednica Predsjedništva SDDH-a na koju su se odazvali i članovi iz najudaljenijih djelova Hrvatske. Među brojnim točkama Dnevnog reda bila je i točka predstavljanja dinamike provedbe i napretka na IPA projektu „Zadruga SDDH” na kojem je i Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije suradnička organizacija.

Print Friendly, PDF & Email