Početak provedbe projekta Pomoćnici u nastavi III

objavljeno u Novosti

Školska godina počinje 06. rujna povratkom učenika u učionice. Za sada je u planu da nastava krene modelom A, a ovisno o epidemiološkoj situaciji koja će se pratiti spremni su i modeli B i C. Po projektu Pomoćnici u nastavi III kojeg provodi UOSIKAŽU uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja zaposleno je pet pomoćnica u nastavi.

Pet učenika s teškoćama u razvoju sa područja Karlovačke županije u školskoj godini 2021./2022. imaju osigurane pomoćnike u nastavi preko projekta kojeg provodi Udruga.

Partneri na projektu su škole čiji su polaznici učenici koji koriste usluge pomoćnika u nastavi. Partnerstvo  se nastavlja sa OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin i dvjema srednjim školama, Ekonomsko-turističkom školom Karlovac i Srednjom školom Duga Resa. Novo partnerstvo sklopljeno je sa srednjom Prirodoslovnom školom Karlovac koju pohađa nova učenica uključena u projekt.

Ugovori o radu s pet pomoćnica u nastavi sklopljeni su 03. rujna s ciljem pružanja podrške učenicima s teškoćama u razvoju kroz inkluzivni pristup u skladu s individualnim potrebama učenika kako bi se omogućilo njihovo sudjelovanje u odgojno obrazovnome procesu na ravnopravnoj osnovi s drugim učenicima i time spriječila njihova diskriminacija na osnovu invaliditeta.

Svim učenicima i njihovim pomoćnicima u nastavi želimo uspješan početak školske godine!

Ivana Mastelić-Ivić

Print Friendly, PDF & Email